I samarbejde med Tamilsk Kvindeforening Struer og Dansk Sammenslutning af Tamilere i Viborg Kommune vil VBVO levere ernæringsrig drikkepulver til fejlernærede børn i tamilske områder på Sri Lanka. Projektet er et skridt på vej mod bekæmpelse af det voksende fejlernæringsproblem, der opleves i området.

Siden 2009 er fejlernæringen  i tamilske områder, navnligt i Kilinochi og Mullathevu distriktet, blevet forværret. Forværringen opleves særligt blandt børnene og siden 2009 er tallet steget fra 36,3 til 40,9 %, oplyser tamilsk medicinske kilder fra området. Sundhedsproblemet har ikke kun været rapporteret i tamilske medier, men også internationle.

Fejlernæringsproblemet medfører at børnene får utilstrækkeligt mængder af vigtige byggesten som mineraler og vitaminer gennem kosten. Dette betyder, at børnene har mindre energi i deres dagligdag samt at de har en dårligere indlæring. Disse forhold kan med tiden medføre, at tamilske generationer går tabt, således at de aldrig for muligheden for at opnå deres maksimale potentiale og dermed vil havne i bunden af samfundet. Årsagen til fejlernæringsproblemet er fattigdommen og ringe arbejdsmuligheder for de tamilske familier.

Børnene_2 Børnene_1

Derfor har VBVO i samråd med læger arbejdet på indsatser, der kan forbedre situationen. Som første skridt i processen er vi kommet frem til levering af et dagligt tilskud af økologisk pulver udvundet fra majs, hvede, ris, kikærter m.m til børnene. Drikkepulveret er næringsrigt. Der er en forventning om, at daglig tilskud af pulveret vil forbedre børnenes energiniveau og dermed også indlæringen.

I første omgang er VBVO sammen med Tamilsk Kvindeforening Struer og Dansk Sammenslutning af Tamilere i Viborg Kommune gået i gang med at levere drikkepulveret til 200 børn over 1 år. I perioden vil vi i samarbejde med vores partnere på Sri Lanka sørge for regelmæssig opfølgning af bl.a. fremmøde, karaktersnit samt BMI for at se, om projektets effekt kan måles. Råvarerne til pulveret leveres af Minifabrikken, som VBVO og Tamilsk Kvindeforening Struer sammen med Sival Arul Illam på Sri Lanka har været med til at få etableret tilbage i 2013.

Vi takker Tamilsk Kvindeforening Struer og Dansk Sammenslutning af Tamilere i Viborg Kommune for deres bidrag til dette projekt og glæder os til at informere jer om projektets fremgang.

Categories:

Tags:

Comments are closed