NC Elektronik sponserer udflugt til Jaffna-halvøen

VBVO fik arrangeret en udflugt for fattige og forældreløse tamilske børn og unge. Disse børn går på skoler, der ikke har råd til udflugter. Men med donation fra NC Elektronik i Danmark kunne VBVO finansiere projektet.

Udflugten skulle gå til Jaffna-halvøen, hvor de skulle se en række seværdigheder. Grundet kraftig regn og oversvømmelser på dagen havde deltagerne – i alt 31 børn og unge samt forældre – vanskeligheder med transporten. Det lykkedes dog trods en del udfordringer at nå frem til et forsamlingssted i Kokkuvil, hvor deltagerne fik morgenmad og deltog i en workshop.

Herefter mødte børnene medicinstuderende og nyuddannede læger fra Jaffna Medical College. Her kunne børnene dels spørge  spørge ind til faget samt til sundhedsrelaterede spørgsmål. Desuden blev børnene undervist i almen sygdomsforebyggelse.

Teching1_1  NC_ELEKTRONIK

teching3  Teching4

Efterfølgende blev alle børnene transporteret i bus til Jaffna borgen. Borgen blev bygget tilbage i 1618 under det portugigske invasion. Efterfølgende blev det erobret af hollænderne og i 1795 overtaget af briterne. Borgen er den eneste store militæreborg på øen. I dag er den ikke fungerende og ruinerne fungere som et turistmål. Børnene fik rigeligt med tid på borgen, hvor de også kunne læse på store plakater omkring borgens forhistorie.

På_Vej_1  På_Vej

 

Borgen2  Borgen4

Borgen1  Borgen3

Frokost

Derefter fik børnene tildelt forkost. Til sidst blev børnene samlet, hvor de blev bedt    om at skrive takkebrev til deres VBVO Fadder. Disse børn er nemlig med I VBVOs Fadder projekt, hvor børnene får støtte til deres uddannelse gennem månedlig økonomisk støtte. Desværre tillod vejrforhold ikke, at børnene kunne se de øvrige planlagte seværdigheder på Jaffna-halvøen. Til trods for dette havde børnene en god og oplevelsesrig dag.

VBVO takker NC Elektronik for donationen, der gjorde det muligt for os at planlægge udflugten.

Categories:

Tags:

Comments are closed