I starten af 2014 oprettede VBVO computerkurser for unge tamilere på Sri Lanka. De unge tamiliere, som boede i landsbyerne, havde meget ringe muligheder for basal computerundervisning, selvom efterspørgslen var stor.

I løbet af 2014 fik VBVO gennemført 2 kurser i basal computerbrug samt i Microsoft Office-pakken. Kurserne var gratis for de unge kursister og VBVO sørgede for at underviserne blev lønnet. Kurserne blev holdt henholdvis i Alampil – Mullatheevu samt Thanniruttu, Mulliyawallai. I alt færdiggjorde 40 deltagere kurset med en afsluttende eksamen samt efterfølgende tildeling afkursusbevis.

123 347 123 377

22032015_2 123 423

I dag fortsætter computerundervisningen med støtte fra VBVO i Mankulam, Oddusuddan. Her er VBVOs permenante ”Computer Training Center” placeret.  Udover Mankulam-skolen er følgende skoler placeret omkring træningscenteret:  Vannivilankulam G.T.M.S , Ampalpuram G.T.M.S, Olumadu G.T.M.S og Panikkankulam G.T.M.S. I alt får 40 studerende gavn af undervisningen og 15 lærere er tilknyttet kurserne. Disse kursister er fordelt på 3 hold og der undervises primært i Microsoft Office Pakken.

VBVO tror på, at viden om computerbrug og specielt Mikrosoft Office Pakken er essentiel for, at de studerende i fremtiden får de jobs, som de søger. Derfor glæder det os at få positiv feedback fra de studerende –  se video “Mankulam Computer Training Center”.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed