“Udvikling af landsbyer” – Panikkankulam og Kilavankulam – 1-årigt velgørenhedsprojekt

Den 23. september påbegyndte VBVO et nyt projekt kaldet “Udvikling af landsbyer”. Projektets formål er, at imødegå landsbyens udfordringer sammen med byens borgere og lokale foreninger. Projektet har især fokus på byens børn, men derudover også borgernes sundhed og byens miljømæssige udfordringer.     

Panikkankulam og Kilavankulam er to små landbyer, der ligger langs A9 motorvejen tæt på Maankulam i Mullaitheevu distriktet. Landsbyerne ligger kun få kilometer fra hinanden, og begge landsbyer har mange af de samme udfordringer. 

Halvdelen af familierne i landsbyerne er meget fattige og har ingen fast indkomst. Der er en førskole og en skole i hver af byerne, men skolerne går kun op til 5. klassetrin, herefter skal børnene til andre byer. Busforbindelserne er meget ringe, hvilket resulterer i, at børnene begynder at arbejde i stedet for at gå i skole. 

Efter den officielle tilladelse fra den lokale myndighed til at udføre velgørenhedsprojekter i byerne, har VBVOs lokale medarbejdere gentagne gange været i landsbyerne for at indsamle information, tale med borgerne samt lytte til deres udfordringer. 

Det første projekt, som blev udført i landsbyerne af VBVO, har været en donation af skolematerialer og frugttræer til skoleeleverne. Da november måned er kendt som “plante-måneden” på Sri Lanka, modtog i alt 69 elever, skoleredskaber og frugttræer. 

En udfordring i Panikankulam, har været det ujævne terræn foran byens førskole. Lærerne og børnene har længe været generet af de store vandmasser og mudder, der samler sig foran førskolen, og VBVO valgte derfor at afhjælpe problemet ved at udfylde hullerne med 2 store læs jord. Jorden blev herefter fordelt af byens beboere. 

Det tredje initiativ har haft fokus på sundhed og fattigdom. VBVO har derfor doneret planter og frøer til 10 lokale familier, så de kan opdyrke deres egen køkkenhave. Landsbyernes jordbundsforhold er meget velegnet til dyrkelse af afgrøder. VBVOs medarbejde har derfor i samråd med lokale landmænd doneret 30 aubergineplanter, 30 chiliplanter, 20 tomatplanter, samt frøer til yderligere 20 grønsager. 

Hvis projektet viser sig at være vellykket, er målet at hjælpe endnu flere familier med at opdyrke køkkenhave.

Tags:

Comments are closed