Helbredsundersøgelse på Ilanthalir

VBVO har i løbet af 2023 fået etableret et samarbejde med 3 lokale læger med det formål at tilbyde helbredsundersøgelse til eleverne på VBVO’s undervisningscentre. 

I løbet af oktober besøgte lægeholdet VBVO’s 2 største undervisningscentre – Ilanthalir Oddusuddan og Ilanthalir Kokkuthodduvai. Holdet brugte en hel dag på hvert center, hvor de undersøgte alle de fremmødte elevers tænder, hørelse, syn og ordblindhed. Derudover blev der afholdt et foredrag om sund livsstil, som handlede om søvnmønster, motion og kost. 

Resultatet af undersøgelserne viste, at der i alt var 84 forskellige problemstillinger, som børnene og deres forældre skal følge op på. Da mange af forældrene typisk er fattige og ikke har tilstrækkelige midler til at løse de sundhedsrelaterede udfordringer, er VBVO allerede gået i gang med at planlægge opfølgende helbredsundersøgelser. 

I første omgang kommer VBVO til at fokusere på børnenes tænder. VBVO er allerede i gang med at planlægge et foredrag og besøg fra den lokale tandterapeut  på de to undervisningscentre. 

UndervisningscentreSynTænderHørelseOrdblindhed
Kokkuthoduvai63484
Oddusuddan32180
Oversigt over fordelingen af problemstillinger for de to undervisningscentre

Categories:

Tags:

Comments are closed