Tamilske organisationer og firmaer i Danmark støtter 74 udsatte børns skolegang gennem projektet VBVO-fadder.

Selvom der er gratis adgang til grundskolen på Sri Lanka, er det ikke alle børn, som har de optimale betingelser for læring. Det skyldes, at familierne har udgifter forbundet med skoleuniformer, privat eftermiddagsundervisning, basale skoleredskaber, skoleudflugter m.m. Selvom det lyder banalt for os i Danmark, har mange børnefamilier på Sri Lanka ikke økonomisk råderum til at kunne dække udgifterne. En afgørende årsag er krigens ødelæggelser, der har gjort det svært for familierne at vende tilbage til deres liv.

For at afhjælpe dette problem har VBVO gennem projektet VBVO-fadder sikret betingelserne for at organisationer og firmaer i Danmark kan støtte børn og unge økonomisk gennem deres skolegang og uddannelse, hvor de basale betingelser for læring er opfyldt. Hjælpen går særligt til børn og unge, der kommer fra krigsramte familier, og hvor uddannelsen her er en udvej fra fattigdommen og de traumatiske oplevelser fra krigen.

I dag bliver i alt 74 børn på Sri Lanka støttet med et månedligt bidrag fra syv tamilske organisationer og private firmaer i Danmark. Fælles for disse 74 børn er, at de kommer fra fattige kår eller har mistet deres forældre pga. krigen. Støtten som børnene modtager gennem VBVO går udelukkende til børnenes uddannelsesudgifter. Børnene kan herved fokusere på deres læsning uden bekymringer om huller i skoleuniformen, manglende skriveredskaber eller penge til eftermiddagsundervisning.

For at holde os opdateret omkring udbyttet af støtten modtager VBVO løbende en statusrapport om børnenes udvikling. I statusrapporten indgår desuden karakterblad på de enkelte børn. Bidragsyderne modtager disse informationer regelmæssigt, og i disse rapporter fremgår det tydeligt, at børnenes gennemsnitslige niveau for størsteparten bliver bedre og bedre.

VBVO tror på, at uddannelse er det rigtige sted at investere for på lang sigt at få det pågældende barn og barnets familie ud af fattigdommen. Vi håber derfor på, at endnu flere organisationer og private virksomheder vil være med til at støtte børnene på Sri Lanka gennem VBVO-fadder.

DSC01318 DSC01323 DSC01305 DSC01296 DSC01315 DSC01307 DSC01293 DSC01290 DSC01285 DSC01279 DSC01282

Categories:

Tags:

Comments are closed