DSC01499I sidste måned berettede vi, at VBVO i samarbejde med foreningen “Dansk sammenslutning af tamiler i Viborg Kommune” (DSTVK) havde indledt etableringen af et bageri i Puthukkidiyiruppu (PTK) på Sri Lanka.

Formålet med at åbne bageriet er at skabe arbejdspladser for mennesker, som har lidt betydelig skade under borgerkrigen på Sri Lanka som fx lemlæstede mennesker og mennesker, som har mistet deres ægtefælle. Herved håber vi og DSTVK på at kunne gøre disse mennesker selvforsørgende og bidrage til udviklingen i regionen, der har været særligt hårdt ramt af krigen.

Nu kan vi berette, at projektet er skredet så langt frem, at bageriet er klar til at åbne!

Siden sidst er de nødvendige materialer og udstyr kommet på plads i bageriet, materialer til uniformerne er blevet købt, og den lille truck, der skal fungere som en mobil slagsvogn, er næsten klar til brug. De potentielle medarbejdere har deltaget i en workshop, hvor de har været under skarp oplæring. De har øvet sig i at fremstille mange forskellige slags bagværk, og efter sigende både smager produkterne godt og ser indbydende ud.

Desuden har bageriet fået de nødvendige certifikater og har fået tildelt et stykke land med en stor bygning, som kræver renovering. Dette område skal, når det er blevet gjort i stand, fungere som et kontor, og det skal desuden fungere som et sted, hvor der fremstilles endnu flere salgbare produkter som sunde snacks, ristede peanuts og “pappadam” ud fra lokalt dyrkede afgrøder. Dette, regner vi med, vil kunne skabe endnu flere arbejdspladser og hermed yderligere bidrage til den regionale udvikling.

DSC01477  DSC01482     DSC01512  DSC01523

Indhegningen af dette stykke land er påbegyndt trods mangel på midler, så for at dette stykke land og bygningen bliver klar til at tage i brug, er der brug for yderligere støtte.

Bageriet kommer til at sælge et stort udvalg af produkter som forskellige slags brød og boller, kager, småkager og kiks, “rolls”, andre sunde snacks, te, kaffe, frisk juice, andre alkoholfrie drikke, chokolade og konfekt/slik.

DSC01503  DSC01507  DSC01521  DSC01501

Lige nu mangles der blot at få de allersidste detaljer på plads, og så kan bageriet ellers åbne. Vi vender snart tilbage med en opdatering, når bageriet er åbnet!

Vi sender selvfølgelig en stor tak til DSTVK for deres støtte, samarbejde og indsats.

Categories:

Tags:

Comments are closed