DEL_GlædenChencholai børnhjem er et af de mest omtalte børnhjem på Sri Lanka. Børnehjemmet var første af sin slags, som overbeviste den øvrige befolkning i landet, at børnene uden forældre kan opdrages til noget godt, hvis bare der blev lagt tilstrækkelig energi og kærlighed. Chencholai børnehjem tog sig af pigebørn som var forældreløs. Pigerne på børnehjemmet blev “forkælet”  samlignet med deres jævnalderne, alene med det formål, at de ikke skulle være ked af det pga. deres status som forældreløs.

Efter krigens grusomheder er disse pigebørn nu spredt over hele den tamilske del af Sri Lanka. De fleste af disse pigebørn har ikke nogen forsøgergrundlag, at Chencholai i sin tid både tog sig af deres daglige nødvendigheder som mad, tøj og husly og deres uddannelse. I dag bor pigerne hos forskellige familiemedlemmer, bekendte eller ukendte hjælpsommme medmennesker, som forsøger at tage sig af pigerne og give dem et godt liv.

Og netop i henseende om at give disse piger et godt liv, har Umaramanan og Thamilini Balasubramaniam i forbindelse med deres ægteskab, doneret penge til én af Chencholai-pigerne, A. A bor aktuelt hos en bekendt, som har taget sig af hende siden 2009. A har aktuelt fået planlagt sit ægteskab og behøvede økonomisk støtte til gennemførelse af ægteskabet. Her har Umaramanan og Thamilini. ydet støtte ikke alene til gennemførelse af ægteskabet, men også til opstart en evt mindre virksomhed, som kan være livsgrundlag for ægteparret.

VBVBO vil gerne takke Umarananan B og Thamili Y for deres gavmilde donation. Deres donation vil berige livet på Sri Lanka for A. Umaramanan og Thamilini har modtaget billeder af overlevering samt et personligt brev fra A som tak for donationen, hvor A’s fuldenavn og information fremgår.

Categories:

Tags:

Comments are closed