I VBVO forsøger vi så vidt muligt at hjælpe fattige familier med at komme videre i livet via hjælp til selvhjælp-konceptet, så de ikke er afhængig af hjælp udefra i fremtiden. Det afgørende er, at familierne får værktøjer at arbejde med, så deres levestandard bliver forbedret. Målet er, at de efter projektperioden kan forsørge sig selv.

Projektet ”Revolving Loan” er netop et eksempel på, hvordan dette kan blive en realitet. VBVO har opsøgt familier, der har særligt brug for af hjælp til selvhjælp. Familierne får doneret 30.000 srilankanske rupees, som skal bruges til at investere i et erhverv, som familierne måske har erfaring med. Der knyttes observatører på hvert investeringsprojekt, som familierne kan få løbende rådgivning fra. Pengene, som familierne får, fungerer som lån uden renter, som de inden for et års tid tilbagetaler til en pulje, der bliver brugt til at hjælpe nye familier.

pic_1

Vi startede dette projekt tilbage i 2014 i Jaffna. Her blev 30 familier med kvinden som hovedforsøger udvalgt til at modtage hjælpen. Det viste sig, at familierne i løbet af et år kunne forsørge sig selv samtidig med, at de også kunne tilbagebetale pengene til hjælpepuljen. Grundet projektets succes fortsatte vi samme koncept i 2015-2016 med 30 nye familier. Og vi er nu for 3. gang i gang med projektet i Jaffna. Denne gang begyndte projektet i efteråret 2016 og skal forløbe til vinter 2016. VBVO får løbende status over alle 30 familier og dermed projektets fremgang. Foreløbigt ser det lovende ud ligesom de forgangene år.

pic_2

Der menes at være omkring 90.000 tamilske enker på Sri Lanka efter krigen. Derfor har vi særligt fokus på familier med kvinden som forsørger, da de er mere udsatte og lever under meget fattige forhold. VBVO håber på, at vi i løbet af de kommende måneder kan yde hjælp til flere familier under samme koncept – også andre steder på Sri Lanka.

Categories:

Tags:

Comments are closed