Neenakeani er en meget fattig og underudviklet landsby i Muthoor, Trincomalee. Byens tamilske borgere har efter krigen været helt forsømt og udstødt fra det resterende samfund. Det var et sært og meget overraskende syn for VBVOs medarbejdere på Sri Lanka, da de besøgte landsbyen. Tamilerne her er, ud over fattigdommen, også præget af manglende sociale egenskaber som bare at omgås andre mennesker og snakke med disse på en anstændig måde. Børnene kan heller ikke forholde sig til nye mennesker, og både personlig hygiejne og beklædning er meget primitivt. Børnene går heller ikke i skole, da forældrene hellere så dem arbejde i hjemmet og i haven. Nogle af børnene bliver sågar sendt afsted til byerne for at tigge om penge.

Ilanthalir i Neenakeani blev startet op med det formål at få både de tamilske børn og forældre ”civiliseret” igen. Ilanthalir bygningen skal danne rammerne for dette. Børnene og forældrene skal med tiden føle, at bygningen er et sted, hvor de, ud over at lære, også blot kan opholde sig i. Undervisning og leg i Ilanthalir skal være med til at holde børnene væk fra gaderne og tiggeri, og samtidig give dem lærdom og erfaring i at omgås andre. For voksne arrangeres der møder og informationsdage. Og på sigt skal Neenakeanis tamilske borgere, specielt børnene, blive en del af resten af samfundet på Sri Lanka.

September 2019 blev Ilanthalir i Neenakeani åbnet, og ved at motivere børnene til at komme med både leg og mad i løbet af undervisningen, er det allerede lykkedes at få et fremmøde på mere end 50 børn til undervisningen. Foreløbig underviser 2 lærer på centret, hvoraf den ene også fungerer som ansvarlig leder.

Categories:

Tags:

Comments are closed