26 maj 2019 var smilets dag, da ILANTHALIR undervisningscentret som er placeret i byen Oddusuddan i distriktet Mullaitheevu kunne fejre en æresfest for de 44 elever som netop havde færdiggjort deres 11. klassetrin – også kaldet OL (ordinary level). Disse børn er en del af de næsten 500 børn, som ved hjælp af VBVO får gratis eftermiddagsundervisning på alle de 5 ILANTHALIR centre som et supplement til deres skoleundervisning. VBVO driver i alt 5 undervisningscentre på Sri Lanka og alle disse børn kommer fra fattige vilkår og derfor er dette tilbud om gratis undervisning en stor hjælp.

Ud af de 44 elever fik 3 af børnene tildelt et diplom samt 5000 Sri lankanske rupees, da de havde bestået med ekstraordinær udmærkelse. Det var dog ikke kun disse 3 børn som forlod dagen med et smil, da danske Geethalayam  – Indian classical dance  and music institute fra Holbæk havde foræret skolebøger til 215 elever. Et andet dansk præg på æresfesten var også, at VBVO’s kasserer fik mulighed for at deltage i festen og uddele diplomer til de dygtige børn.

Categories:

Tags:

Comments are closed