VBVO har i løbet af 2017 forsøgt at hjælpe 90 sårbare familier ud af fattigdom. 10 af disse kommer fra Mullaitheevu distriktet.

I landsbyen Karaithurai Pattu i Mullaitheevu distriktet blev 10 familier som lever i fattigdom udvalgt. De 10 udvalgte familier fik muligheden for at påbegynde et erhverv eller forbedre deres allerede eksisterende erhverv ved hjælp af projektet VAALVATHARAM fra VBVO. Familierne i denne landsby lever af landbrug, fiskeri og husdyr som høns, geder og køer. Projektet VAALVATHARAM er igangsat for at hjælpe de fattige familier ud af fattigdom ved at give dem en fast indkomst til at dække deres dagligdagsforbrug og deres børns skolegang.

Den 9. maj 2017 blev i alt 300.000 srilankanske rupees doneret til ti udvalgte familier. Hver familie modtog 30.000 srilankanske rupees for at opstarte et erhverv. Donationen blev givet på en sådan måde, at familierne fik doneret pengene efter grundig snak om deres formål og mulighed for at øge deres daglig indkomst. Endvidere blev familierne informeret om, at de skal betragte donationen som et lån uden renter over de næste 1 til 1,5 år samt at det tilbagebetalte vil gå til at hjælpe yderligere 10 familier ud af fattigdom. Denne motivation har VBVO erfaret er nødvendig for at familierne får optimal udnyttelse af donationen. Donation til disse 10 familier har VBVO modtaget fra foreningen DET SØDE HJERTE med hovedsæde i Holbæk.

De sidste måneder har VBVOs medarbejdere været forbi familierne og set forholdende samt vejledt dem ift. deres fremskridt og udfordringer. Nedenstående er en kort opsamling af nogle af de udvalgte familiers  situation i løbet oktober/november måned.

1. Sathyamoorthy Kuganeesarasa – HØNS

I krigen mistede Sathyamoorthy sit venstre ben og lever nu sammen med sin kone og fire børn. Tre ud af de fire børn går i skole. Familien har ingen fast arbejde og har derfor utiltrækkelig indkomst til at dække alle familiens basale udgifter. Igennem VBVOs donation har Sathyamoorthy fået oprettet en hønsegård med lidt over 10 høns. Han sælger nu både æg og kyllinger. Desuden benyttes æggene også i familiens mad.  Har får nu tilstrækkelig indkomst til familiens daglige mad og børnenes skoleudgifter. Desuden er han i stand allerede i gang med at tilbagebetale til puljen.

2. Thiruloganathan Cecilia Mariaranjitham – FISKERI

Familien består af fem personer, hvor 3 af dem er børn som alle går i skole. Cecilias mand er kommet til skade i krigen og har mange smerter fra kroppen. Familien er meget fattig og engang den daglig mad er en selvfølge. Gennem projektet VAALVATHARAM har familien købt fiskenet og følges med andre for at fiske. På grund af efterårets uvejr har familien ikke fisket i tilstrækkelig grad. Dette har resulteret i, at familien ikke har fået optimalt udbytte af fiskenettet og dermed heller ikke været i stand til at få en fast indkomst. VBVO har givet familien yderligere økonomisk støtte, for at sikre daglig mad på bordet de næste 1-2 mdr. Familien forventer at fiskeriet går bedre, når vejrforholdene bedres  i løbet af foråret.

3. Arulramesh Meridayana – GEDER

Familien består af to voksne og tre børn. To af børnene går i skole henholdsvis i tredjeklasse og børnehaveklasse. Ægtemanden har ingen fast arbejde og har fysiske mén, men forsøger at udfører ufaglært arbejde, når han får det tilbudt. Gennem projektet VAALVATHARAM har familien købt en ged og en buk. Familien har endnu ikke fået nogen sikker fast indkomst, da de venter på gedekid. I følge familien vil salg af én gedekid dække familiens daglig behov i op til 2-3 mdr.

4. Susilainaathan Shanthiny – JORDNØDDER

Familien består af to voksne og to børn. Børnene går i skole. Manden har mistet følelserne i benene og kan derfor ikke arbejde. Familien har jord som de dyrker, men har utilstrækkelig udbytte. De har forsøgt at dyrke jordnødder. Gennem projektet VAALVATHARAM har familien købt en maskine, der hjælpe dem med at vande jorden på en optimalt vis. Deres høst og salg af jordnødder er blevet væsentlig bedre efter denne optimering. Nu får familien en fast indkomst til at dække deres daglig behov. Yderligere er familien allerede begyndt at tilbagebetale til puljen.

Information om de yderligere familier og billeder af familierne kan ses på følgende link. VBVO takker desuden foreningen Det Søde Hjerte for deres donation og trofaste støtte.

VAALVATHARAM – MULLAITHEEVU 

Categories:

Tags:

Comments are closed