Thiththikkum

Thiththikkum 2018 – Årets Tamilske Velgørenhedsfest

D. 7. april 2018 blev VBVOs årlige velgørenhedsarrangement Thithikkum Kalaimaalai afholdt. På tværs af generationer og kunstneriske interesser blev i alt 700 tamilere underholdt med indslag fra de dansk-tamilske artister.

Med fælles lyset optændt af VBVO bestyrelsesmedlem Gunaratnam Kanagasabai blev arrangement skudt i gang på Lundgårdskolen i Herning. Artisternes indslag var med tamilsk traditionel dans, western dans, musik, sang og drama. Der var både underholdning til de barnlige sjæle og de mere ældre generationer.  

Imellem indslagene blev alle de fremmødte informeret om VBVOs arbejde i hjemlandet gennem dokumentarer og interviews af undervisere og skolebørn fra VBVOs undervisningscentre samt fra nogle af de familier, som har modtaget hjælp gennem VBVOs  Vaalvatharam projekt. Seerne fik desuden præsentateret VBVOs arbejde og økonomi i 2017 af VBVOs næstformand Sathursan Sivasubramaniyam.

Som noget nyt til dette års Thiththikkum blev alle de fremmødte underholdt med en Kahoot-konkurrence. Hele 89 af de fremmødte deltog via deres smart device i konkurrencen, hvor alle spørgsmål omhandlede VBVO. I alt blev der stillet 15 spørgsmål og vinderen løb af med et gavekort til Guldsmed Bruno med 13 rigtige på hurtigst tid.     

Det store fremmøde igen i år var et udtryk for en voksende støtte og opbakning til VBVOs primære mål – nemlig at forbedre levevilkårene for de socialt udsatte og krigsramte børn og børnefamilier på Sri Lanka. Takket være alle de som støttede op omkring Thithikkum Kalaimaalai – fra sponsorer til artister og fra de enkelte hjælpere til de hjælpende organisationer – kan vi i VBVO fortsætte vores gode arbejde med det ønske om at gøre en forskel for endnu flere børn og børnefamilier. 

Vi siger tak til alle jer –  vores uundværlige frivillige hænder. Og vi ses igen næste år til et endnu et brag af en fest i velgørenhedens ånd.

Tak for den store opbakning til årets Thiththikkum Kalaimaalai 2017

I weekenden blev VBVOs årlige velgørenhedsarrangement Thiththikkum Kalaimaalai afholdt. Traditionen tro var lokalisationen Lundgårdskolen i Herning. Omkring 600 tamilere var mødt op for at støtte VBVOs arbejde og se de dansk-tamilske talenter optræde med deres musikalske indslag..

Arrangementet blev indledt med at tænde fælleslyset og VBVOs bestyrelsesmedlemmer holdt indledningstalen. Derefter optrådte forskellige dansk-tamilske artister med hver deres indslag inden for tamilsk dans, sang og drama og støttede dermed VBVOs arbejde i deres frivillige deltagen og flotte præstationer, der underholdt publikum. Mellem de forskellige indslag blev to af VBVOs hovedprojekter “Ilanthalir undervisningscentre” og “Valvaatharam – tidligere hjælp til selvhjælp” præsenteret med videoer, som er lavet i samarbejde med et professionelt video-team på Sri Lanka. Derefter fremlagde VBVOs bestyrelse projektplaner og mål for 2017.

Ligesom de forgangne år blev opbakningen fra tamilerne en stor succes for VBVO. Opbakningen og den støtte vi har fået herigennem vil uden tvivl skabe flere projekter, der kan hjælpe endnu flere familier og børn til et bedre liv.

VBVO takker alle de frivillige sjæle, der har været med til at planlægge og realisere arrangementet, og som brugte tid og kræfter på at gennemføre arrangementet på dagen og hjalp med oprydningen efter. Vi takker vores sponsorer for deres støtte, som uden tvivl har været en stor støtte for os. Sidst men ikke mindst takker vi alle artisterne, som har brugt timer, dage og måneder på at øve deres indslag for at fremvise dem til vores arrangement og dermed støtte vores arbejde. Stor tak til alle.

LJ5A0496

LJ5A0506

LJ5A0493

LJ5A0526

LJ5A0541

LJ5A0606

LJ5A0646

LJ5A0676

LJ5A0797

LJ5A0901
LJ5A0837

LJ5A0951

LJ5A1013

2

LJ5A1100

LJ5A1122

LJ5A1186

LJ5A1200

LJ5A1221

LJ5A1254

Regnskabsoversigt – Thiththikkum 2016

VBVOs velgørenhedsarrangement, Thiththikkum, afholdes hvert år i løbet af foråret. Vi afholder arrangementet for at skaffe økonomiske midler til VBVOs projekter på Sri Lanka. Det meste af overskuddet går til vores undervisningscentre, Ilanthalir, mens de øvrige penge går til andre projekter, der også hjælper fattige børn og deres forældre.

Her offentliggør vi en oversigt over regnskabet fra årets Thiththikkum. Overskuddet blev 124.333,00 kr. Den samlede indtægt blev 175.030,00 kr., hvor størstedelen kom fra billetsalget. Dertil er der sponsorater og overskud fra kantinen. Den samlede udgift blev 50.697,00 kr., som gik til scene, lyd, lys, reklame, kantine, transport og artister. Oversigt i grafisk form kan ses af nedenfor. Et detaljeret regnskab vil naturligvis blive fremlagt til VBVOs generalforsamling, da dette skal betragtes som en midlertidig.

Indtægter_1

Udgifter_1VBVO vil gerne takke alle frivillige kræfter og alle de talentfulde tamilske artister, der har været med til at støtte op omkring Thiththikkum 2016. Vi vil samtidig meddele, at vi med dette overskud har fået åbnet endnu et undervisningscenter på Sri Lanka. Denne gang i den nordlige del af distriktet Amparai i byen Akkaraipatti. Endnu en fattig tamilsk by med mange børn, som ikke er i stand til at modtage den nødvendige undervisningshjælp pga. deres familiers økonomiske forhold. Det vil dermed være det 4. undervisningscenter, som VBVO åbner på Sri Lanka – samlet set nu med knap 500 børn, som modtager undervisning.

VBVO vil snarest udgive indlæg omkring ILANTHALIR – AKKARAIPATTI. Følg os derfor her på hjemmesiden samt via vores facebookside. Hvis du vil være med til at støtte vores projekter, kan du se nærmere under fanen sådan støtter du.

Thiththikkum 2016 – Billeder

VBVOs årlige velgørenhedsarrangement THITHTHIKKUM 2016 blev vanen tro også en stor succes denne gang. D. 16. april samledes tamilere fra hele landet for at se en masse unge tamilske talenter optræde med musik, dans, taler og drama. Alt sammen med det formål at få indsamlet overskud til VBVO, så VBVOs velgørenhedsarbejde også i 2016 kan fortsætte med stor succes.

Så kan billederne ses på vores facebookside.

Thiththikkum2

Thiththikkum 2015 – Regnskabsoversigt og “Ilanthalir”

Vores årlige velgørenhedsarrangement Thiththikkum 2015 forløb også denne gang med succes. Og mange af jer var vidne til dette d. 25. april 2015 i Herning.

Hvad I ikke så, var al den enorme forberedende arbejde, som en hel række frivillige hænder hjalp os med. Det var lige fra udarbejdelse af reklame, kontakt til artister, programplanlægning, kantinehjælp, scenehjælp, lyd og lys-hjælp, hjælp til billetsalg og hjælp til det enorme oprydningsarbejde i efterforløb. Disse frivillige hænder er hjørnesten i den succes, som VBVO hvert har har med Thiththikkum som velgørenhedsarrangement. Vi vil derfor gerne sige en stor tak til disse ildsjæle, som vi ved er motiveret af, at overskuddet fra Thiththikkum går til projekter som hjælper børnene på Sri Lanka. Derudover takker vi artisterne, som har været med til at gøre showet til det, det blev. Vores overskud i år er på 99.322 kr. Regnskabsoversigt ses af cirkeldiagrammerne nedenfor. Detaljeret regnskab vil fremlægges ved generalforsamling.

 

Indtægter_BIllede_3

Udgifter_BIllede_3

Vi ønske i samme lejlighed at meddele, at vi i ugerne efter Thiththikkum har arbejdet på, at få et undervisningscenter etableret på Sri Lanka med netop overskuddet fra Thiththikkum. Arbejdet har forløbet ud over al forventning og den første egentlige undervisningsdag påbegyndte lørdag, dvs. d. 6/6-2015. Undervisningscenteret har fået navnet “Ilanthalir” og består i alt af 6 bygninger/”hytter”, hvor undervisningen nu er i fuld gang.  Alle børnene får gratis undervisning og VBVO sørger for at dække udgifterne til undervisningen. Centeret har fået en bestyrelse med ildsjæle fra lokalområdet, som kommer til at drive centeret fremadrettet. Vi i VBVO er løbene i kontakt med denne bestyrelsen. Åbningsceremoni blev arrangeret d. 4/6-2015. Og nogle billeder herfra kan ses nedenunder. En mere detaljeret information omkring det succesfulde projekt “Ilanthalir” følger på vores hjemmeside én af de kommende dage.

Skilt_1 Podiet_1

Folkemængde_1 Folkemængde_3

Hytte_1 Bestyrelse

Thiththikkum 2014 – regnskabsoversigt

Årets VBVO velgørenhedesarrangement foregik i slutningen af april 2014. Arrangementet var det 2. af sin slags, da det sidste år var første gang. Thiththikkum som arrangementet hedder blev udført med succes i 2013 og ligeledes har det også været en succes i 2014. Billeder fra Thiththikkum er allerede publiceret. Hermed fremlægger VBVO ligeledes en oversigt over regnskabet for Thiththikkum 2014. Overskuddet blev 100.030,45 kr. Fordelingen af udgifterne samt indtægterne er følgende:

Graf_Indtægter

Graf_Udgifter

En del af overskuddet er allerede tilsendt børnefamilier på Sri Lanka med det formål, at give børnene en nemmere hverdag. Derudover er VBVO allerede i gang med at arrangere endnu flere projekter for børnene på Sri Lanka.

VBVO vil desuden gerne meddele, at DVD’en med Thiththikkum 2014 er nu færdigredigeret og klar til at blive udgivet til de, som ønsker dette. Såfremt man ønsker én kopi, skal man sende en email herom til info@vbvo.dk. Se også tidligere indlæg med billed-er omkring Thiththikkum 2014 – http://vbvo.dk/?p=1272.