Archives for VBVO

Cykler til Ilanthalir elever

For at forbedre transportmuligheder for de lever, som kommer langvejsfra, har VBVO i løbet af november måned anskaffet i alt 17 cykler på fordelt til vores Ilanthalir i Oddusuddan og Kokkuthoduvai. I første omgang blev der tildelt henholdsvis 5 cykler til Kokkuthoduvai samt 5 cykler til Oddusuddan. De enkelte Ilanthalir havde selv ansvaret for, at tildele cyklerne til de elever, som havde mest behov for dem. Cyklerne er til lån for eleverne, så længe disse regelmæssigt kommer til centrene og modtager undervisning. Hvis eleven ikke længere kan efterkomme dette, vil cyklerne tildeles andre elever. På denne måde motiveres eleverne til at møde frem til undervisningen. I denne uge blev yderligere 7 cykler doneret til Ilanthalir i Kokkuthoduvai, som blev videretildelt til 7 elever, som kommer langvejsfra. Også her, er cyklerne givet med ovenstående forbehold.

Alle Ilanthalir-centrene tilbyder gratis undervisningshjælp til børn fra fattige familieforhold. VBVO driver centrene sammen med tamilerne fra Danmark.

Skal din arv gå til udsatte børn gennem VBVO?

Testamenter arv til Verdens Børns Velfærdsorganisation

Vidste du, at du kan donere arv til os? Når du opretter et testamente, kan du sikre, at hele eller dele af din arv går til Verdens Børns Velfærdsorganisation.

Med donation i dit testamente hjælper du os med at hjælpe socialt udsatte og krigsramte børn på Sri Lanka.

Testamentet er gratis

Når du donerer noget eller hele din arv til os, kan du oprette dit testamente gratis. Vi har indgået et samarbejde med den juridiske virksomhed Dokument 24, der gør det muligt at oprette testamentet gratis. Testamentet bliver gratis, når du vælger at donere noget eller hele arven til os.

Tryk her for at oprette testamentet.

Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid ringe til Dokument 24 og få rådgivning. Rådgivningen koster ikke noget uanset, om du vælger at oprette et testamente eller ej.

Hvordan oprettes testamentet?

Det er nemt og enkelt at oprette et testamente hos Dokument 24. Testamentet oprettes online ved at svare på 12-15 spørgsmål. Når du har besvaret spørgsmålene, sendes testamentet til dig med det samme pr. e-mail. Herefter skal det printes og skrives under.

Hvordan skrives testamentet under?

Testamentet skrives enten under foran en notar eller foran to vitterlighedsvidner. Det mest sikre er at skrive testamentet under foran en notar, jf. Dokument 24. Du skal dog være opmærksom på, at det koster 300 kr. i retsgebyr at notere et testamente. Du kan læse mere om notartestamenter her, og du kan læse mere om vidnetestamenter her.

Støt os gennem testamentet

Din donation af arv gør en stor forskel for socialt udsatte og krigsramte børn på Sri Lanka. Vi sætter meget pris på store som små donationer. På forhånd tak for din støtte.

INDSAMLING – OVERSVØMMELSE

I disse dage raser en tropisk cyklon over den sydlige del af Asien. Det betyder enorme mængder regn over kort tid i en hel del lande, deriblandt også Sri Lanka.

I de tamilske områder hvor VBVO er tilstede, er der set konstant regnvejr i flere dage. Og da kloaksystem ikke er etableret i disse byer, betyder det oversvømmelse. Oversvømmelserne har medført at mange af familierne er nødsaget til at blive hjemme og dermed miste deres daglige indtægt fra deres dagsarbejde. Det betyder, at der i disse dage er familier og børn, som ikke får mad den daglige mad.

VBVO er derfor gået i gang med at hjælpe de berørte familier med donation af nødhjælpspakker.

Hvis du/I har lyst til at hjælpe de berørte familier, kan I donere et beløb til VBVO gennem nedenstående link. Hold Jer opdateret på vores facebookside – https://www.facebook.com/vbvodk.

TAK FOR BIDRAG – CORONA – INDSAMLINGEN STOPPER

VBVO har de sidste 2 uger (12/04 – 26/04) sørget for en indsamling til fordel for de sårbare familier på Sri Lanka, som har været ekstra meget udsat pga. corona-krisen. Vores mål var at opnå 40.000 kr.  Vi har i løbet af 2 uger indsamlet 42.174 kr. Vi vil gerne takke alle Jer, som har bidraget til dette beløb.

Vores arbejde med donationerne fortsætter og vi vil sørger for at offentliggøre en opgørelse, når nødhjælpsarbejdet er tilendebragt. I kan følge med i vores donationer på vores FACEBOOK/VBVO.

உலகச் சிறுவர் நலன் காப்பகத்தால் தாயகத்தில் ஊரடங்கு உத்தரவு காரணமாக  பாதிக்கப்பட்ட எமது உறவுகளுக்கான நிவாரணம் வழங்கும் வேளைத்திட்டத்தில் கடந்த இரண்டு வாரங்களாக (12/04 – 26/04) நிதி சேகரிப்பில்ஈடுபட்டுள்ளோம்.

எமது நிறுவனத்துக்கு நிதி வழங்கிய அனைத்து உறவுகளுக்கும் எமது மனமார்ந்த நன்றிகளை தெரிவிப்பதுடன், இதுவரையில் 42.174 டெனிஷ் குரோனர்கள் சேகரிக்கப்பட்டு கட்டம் கட்டமாக மாவட்ட ரீதியாக பாதிக்கப்பட்ட மக்களை இனம் கண்டு  நிவாரண உதவிகள் வழங்கப்பட்டு வருகின்றன. அந்த வகையில்  முழுமையான வேலைத்திட்டங்களும் முடிவடைந்ததவுடன் விபரங்களை எமது இனையத்தளத்தினூடக அறியத்தருகின்றோம்.

INDSAMLING – CORONA VIRUS PÅ SRI LANKA!

Corona-virussen påvirker alle verden over og har for nogles vedkommende haft alvorlige konsekvenser for deres hverdag. Tamilske familier i hjemlandet, som er afhængig af den daglige indtægt for at få mad på bordet er nogle af dem, der er hårdest ramt af corona-krisen på Sri Lanka. Udgangsforbuddet blev iværksat for to uger siden og regeringen har endnu ikke meldt en slutdato ud. Det betyder, at familiernes forsørgere ikke kan komme på arbejde og tjene penge, så der kan komme mad på bordet. Mange tamilske familier lider derfor af sult i disse dage på Sri Lanka.

VBVO har allerede midt i marts givet nødhjælp til 95 udsatte tamilske familier. VBVO havde en forhåbning om, at regeringens nødhjælpspakker siden hen vil nå de udsatte tamilske familier samt at udgangsforbud-det kun vil vare få dage. Vi kan dog gennem vores medarbejdere i hjemlandet konstatere, at dette ikke er tilfældet.

Derfor ønsker vi i VBVO at fortsætte med nødhjælpen og påbegynder nu denne indsamling til fordel for de kriseramte familier.

KLIK HER FOR AT DONERE

கொரோனா வைரஸின் தாக்கமானது உலகமெங்கும் தாக்கத்தினை ஏற்படுத்தி இருப்பதுடன் பலரது அன்றாடவாழ்க்கையை இது மிகவும் பாதித்துள்ளது. தாயகத்தில் வசிக்கின்ற அன்றாட கூலிவேலைகளின்மூலமாக தமது வாழ்வாதாரத்தை நடாத்துகின்ற பல குடும்பங்கள் இதனால் மிகப்பெரும் துயரங்களுக்குஆளாகி இருக்கின்றன. காலவரையறை இல்லாத ஊரடங்கு உத்தரவால் பல குடும்பங்கள் வறுமையின் கோரப்பிடிக்குள்சிக்கி அடுத்த வேளை உணவிற்காக தவிக்கின்ற நிலை ஏற்பட்டுள்ளது.

மார்ச் மாத நடுப்பகுதியில் உ.சி.ந.கா ஏறத்தாழ 95 குடும்பங்களுக்கு ஒருவாரத்திற்கு தேவையானநிவாரண பொருட்களை வழங்கி இருந்தது. அரசாங்கத்தின் நிவாரண உதவிகள் அவர்களை விரைவில் சென்றடையும்என்று நாம் நம்பியிருந்த வேளையில் தொடருகின்ற ஊரடங்கினால் சரியான நிவாரண பொருட்கள் கிடைக்காமல் பலகுடும்பங்கள் இன்றும் அல்லலுறுவது எமது செயற்பாட்டாளர்களால் உறுதிப்படுத்தப்பட்டுள்ளது.

இதனால் நாம் தொடர்ந்தும் எமது நிவாரணப்பணிகளை தொடரவுள்ளதுடன் இதற்குரிய நிதி சேகரிப்பில்ஈடுபட்டுள்ளோம்.

VBVO planter træer for klimaet

Traditionen tro har VBVO også i 2019 fået plantet træer på Sri Lanka. Denne gang er det med officielt ønske og tilladelse på en vejstrækning på 5 km.

Med VBVOs registrering som organisation på Sri Lanka følger både forpligtelser og fordele. De lokale myndighedspersoner har derfor spurgt VBVO om muligheden for at stå for plantning af træer på en 5 km strækning langs en af hovedvejene i Oddusuddan i Mullaitheevu distriktet. Vejen er nær VBVOs Ilanthalir center i Oddusuddan.

VBVO påtog sig opgaven, og projektet forløb over flere dage i november måned, hvor den lokale bestyrelse sammen med folkene fra det nærliggende Ilanthalir center hjalp med at færdiggøre arbejdet. Udover selve plantningen, blev træerne beskyttet med barkbeskytter, og nogle af træerne blev yderligere markeret med et navneskilt med VBVO. Træerne er neem-træer (veepam), som er hurtigt voksende og kan blive op til 20 meter høj.

VBVO tror på at disse træer vil give en lille skub i den rigtige retning i forhold til hele klimakrisen, og der-med forhåbentlig også reducere antallet af naturkatastrofer i de lokale områder.