VBVO har i samarbejde med andre organisationer på Sri Lanka været med til at etablere opbygningen af en Mini-Fabrik. Mini-fabrikken skal hjælpe krigsramte enkefruer med at komme i arbejde og i sidste ende blive selvforsørgende, så de kan give deres børn en bedre tilværelse. Mini-fabrikken er nu helt klar og kvinderne er i fuld gang med jobtræningen. 

Projekt Mini-fabrik blev sat i gang i 2011. Her gav VBVO økonomisk støtte til at grunden til opbygningen kunne købes. Nu står Mini-fabrikken klar og der arbejdes hårdt på at gøre de krigsramte enkefruer klar til at blive selvforsørgende. De er kommet i jobtræning, hvor de oplæres i at bruge forskellige maskiner og materialer, så de kan passe et specifikt arbejdsområde. Når de har gennemført jobtræningen bliver de rustet til at varetage arbejdsopgaver som:

  • forarbejdning og fremstilling af diverse madprodukter såsom krydderier, kokosmælk, olie m.m.
  • pasning landbrugsdyr såsom køer og høns, så de kan sælge mælk eller æg.
  • håndarbejde som syning, kurvefletning m.m.

Gennem dette projekt forsøger VBVO at hjælpe de mange kvinder, der har mistet deres mænd under krigen. De lever nu som enkefruer og må selv forsørge deres børn. Kvinderne har ikke tidligere haft noget erhverv, fordi de har været hjemmegående husmødre, mens mændene har forsørget familien. Efter 2009, hvor de fleste af disse kvinders mænd mistede livet, er situationen nu en anden. Kvinderne bliver nødt til at søge en indtægtskilde, så de kan forsørge deres børn. De fleste kvinder har dog indtil nu været afhængige af familiemeldlemmer, hjælpeorganisationer og andre frivillig støttere og derfor har de ikke de nødvendige økonomiske ressourcer til fx at give deres børn en skolegang. Formålet med Mini-fabrikken er at ændre situationen for disse kvinder, gøre dem selvforsørgende og give dem mulighed for at få deres egen indtægtskilde. VBVO håber, at kvinderne herigennem ikke kun bliver selvforsørgende, men også får mere livsglæde, som kan smitte af på børnene, så de kan gå glad i skole og leve livet under rimelige forhold.

 

Fakta:

I dag lever der 90.000 tamilske enkefruer på Sri Lanka.

I dag er ca. 200.000 fædreløse tamilske børn på Sri Lanka

(kilde: Human Rights and Democracy)

 

DSC00167 [800x600]    DSC_8021    DSC_8022

 

IF    IF   IF

 

Xsipisan. Mullai 086     Xsipisan. Mullai 089  Xsipisan. Mullai 042

 

IF   IF

Categories:

Tags:

Comments are closed