VBVO driver 5 frie undervisningscentre på Sri Lanka i dag. Det største af disse er placeret i byen Oddussuddan i distriktet Mullaitheevu. Knap 250 børn fra fattige hjemmeforhold i de nærliggende byer får gratis eftermiddagsundervisning på centret, som supplement til deres skoleundervisning. Antal af elever på centeret siden dens begyndelse har varieret, men elever i de øverste klassetrin er kun stigende. Og ILANTHALIR centeret afholdte i denne måned en lille æresfest for netop de elever, som færdiggjorde deres 11. klassetrin – også kaldet OL (ordinary level).

 

I alt 39 elever har gennem dette skoleår fulgt undervisningen, som ILANTHALIR centeret i Oddussuddan har tilbudt dem gratis. Og disse 39 elever har netop bestået deres eksamen, hvoraf 4 elever har bestået med ekstraordinær udmærkelse. Alle 39 elever blev inviteret sammen med deres forældre til en dimissionsfest, hvor de blev lykønsket med en medalje for deres eksamen fra ILANTHALIR’s bestyrelse. Derudover fik eleverne doneret skolemateriale til deres videre skolegang.

I løbet af festen blev der udtrykt ønske fra flere elever samt forældre, at ILANTHALIR centeret også burde få undervisningen op at stå for 12. klassetrin – også kaldet AL (advanced level). Dette svarer til det danske gymnasiumniveau. Består man således 12. klassetrin bliver eleverne studenter og kan afhængig af deres karakterer vælge en videregående uddannelse. På nuværende tidspunkt kører flere af 12. klasses elever fra omegnen langt med bus for at få eftermiddagsundervisning. Ønsket blev taget til efterretning af bestyrelsen, som sammen med VBVO allerede har indledt arbejdet med at vurdere om det muligt.

Dagen blev afsluttet med en festmåltid til alle de fremmødte.

Categories:

Tags:

Comments are closed