Janusa er en 4. klasses pige, som altid har været glad for at gå i skole. Dog har Janusa et medfødt fysisk handicap, der gør, at hun ikke er i stand til at gå selv. Det har betydet, at hendes forældre har måttet bære hende frem og tilbage mellem skole og hjem. Familien er økonomisk dårligst stillet, og har ikke haft ressourcerne til hverken at købe en kørestol eller arrangere transport, der kan transportere Janusa. Efterhånden som hun er vokset, er det blevet mere og mere udfordrende for forældrene at bære hende, og de har nu opgivet at få hende frem og tilbage, fordi hun simpelthen er blevet for tung. Konsekvensen heraf er, at Janusa må stoppe sin skolegang og i stedet må blive derhjemme, da der ingen alternativer er. Skolens rektor gjorde VBVO opmærksom på situationen, og da muligheden bød sig valgte VBVO at donere en kørestol, der giver Janusa den mobilitet, hun behøver. Forældrene har længere ikke det press på deres skuldre.

IMG_0119 (1)

IMG_0116 (2)

En tamilsk mand ved navn Sathiskumar har også modtaget en kørestol fra VBVO. I modsætning til Janusa mistede han benet under krigen og førligheden fra underlivet og nedefter. Sathiskumar bor til dagligt med sine kone og deres søn i Killinochchi, men hans skade har haft en afgørende betydning for familiens hver-dag, da han fungerede som familiens hovedforsørger indtil hændelsen. Det er VBVOs håb, at kørestolen vil mindske familiens udfordringer, så de lettere kan få hverdagen til at fungere.

kørestole donation (4)

DSC00066

En hel del tamilske børn og mænd lever i dag på Sri Lanka under samme vilkår som Janusa og Sathiskumar. Det er især krigens ødelæg-gelser, der har medført de fysiske han-dikaps og ødelagt indtægtsgrundlaget for mange tamilske familier.

I VBVO er vi glade for, at vi fik muligheden for at donere disse kørestole. Vi vil forsøge at støt-te flere, der har lig-nende behov, med det for-mål at give dem bedre mulig-heder for at klare deres udfordringer i dagligdagen.

Categories:

Tags:

Comments are closed