Navnet Ilanthalir er ved at være bekendt for VBVOs medlemmer samt støttere. I år har VBVO allerede åbnet 2 af disse undervisningscentre – henholdsvis i Oddusuddan og i Visvamadu. Den 3. og sidste i rækken er nu også åbnet og er fungerende – Ilanthalir Mannikamadu – Amparai.

PIC_2

PIC_1

Amparai er en distrikt beliggende i den syd-østlige del af Sri Lanka med en befolkningstal på 420.000 tamilere samt 245.000 singalesere. I modsætning til andre tamilske distrikter er hovedparten af tamilerne i Amparai muslimer.

Mannikamadu er en lille landsby i Amparai distriktet. Byen ligger 3 km øst for den singalesisk befolkede del af Amparai distriktet samt ca. 15 km. fra de øvrige tamilske landsbyer som Malvathai eller Veeramunai. Mannikamadu ligger tæt på Thiikavaavi-regionen og i nærheden af den muslimske landsby Dirakkam.

Krigen har medført store ødelæggelse og tab især blandt den tamilske del af befolkningen – det gælder også her i Amparai distriktet. Pga. Amparai distriktets placering som grænse til de singalesiske distrikter, er Amparai et af de områder, hvor den singalesiske befolkningstilvækst har været størst samtidigt med at den tamilske befolkning er blevet reduceret markant – især blandt de ikke muslimske tamilere.

I landsbyen Mannikamadu boer der i dag 125 tamilske familier, hvoraf størstedelen tidligere var i beskæftigelse i den store tagstensfabrik i Irakaamam. Efter fabrikken blev overdraget til regeringen, blev en del af arbejderne arbejdsløse, hvorfor levestanarden for disse familie er meget ringe. Fattige levevilkår og ringe uddannelsesmuligheder præger byen og dens tamilske borgere. Der er kun en enkel ikke-muslims tamilsk folkeskole i byen. Der tilbydes  skolegang op til 6. klasse her. Eleverne bliver herefter nød til at gå på de muslimske skoler i Dirakkam eller på skoler i de fjerne landsbyer som Malvathai, Kaaraitheevu og Kalmunai, som alle ligger mindst 15 km væk.

PIC_3

PIC_5

PIC_4

Nødvendigheden af hjælp og støtte til undervisning af børnene i Mannikamadu er derfor meget stor. Og da undervisning er essentiel for børnenes fremtid valgte VBVO at oprette det 3. Ilanthalir undervisningscenter i Mannikamadu.

Projektet Ilanthalir bygger på at give gratis undervisning samt ekstra støtte og omsorg til de fattigdomsramte børn. Herved kan indlæringen hos den enkelte elev forbedres, hvilket skaber bedre og større muligheder for børnene for at komme på videregående uddannelser og dermed en lysere fremtid for børnene, deres familier og forhåbentlig også byen.

PIC_1

PIC4

PIC2

Foreløbigt bliver i alt 45 elever undervist på Ilanthalir Mannikamadu. Eleverne er fra 2. klasse til helt op til 11. klasse. Fordelingen af eleverne kan ses af nedenstående tabel. Lige nu bliver undervist i engelsk, matematik og naturvidenskab, som de eneste 3 fag. Eleverne er opdelt i 3 grupper på baggrund af klassetrin og hver klassegruppe får en times undervisning 3 gange ugentligt. Undervisningscenteret har på nuværende tidspunkt 4 lærere og 2 supervisorer.

PIC_6

Undervisere:                                               

Matematik:     Frk. Keerthana P.

Naturvidenskab:      Frk. Pavithra K.

Engelsk:     Hr. Janaarthanan R.

Grade 05 (Scholorship):    Frk. Sahana E.

Supervision: 

Dagligt:    Hr. Janaarthanan R.

Ugentligt:    Hr. Jeyakumar S.

 PIC_7

 PIC_8

Støtten som VBVO’s medlemmer og frivillige bidrager med, gør det muligt at aflønne undervisere, vedligeholde og forbedre bygningerne samt bidrage med undervisningsmaterialer til eleverne. Ønsker du at støtte Ilanthalir projekterne, så kan du kontakte VBVO via. vores e-mail: info@vbvo.dk eller se nærmere på følgende link: “sådan støtter du”.

Categories:

Tags:

Comments are closed