Så fik VBVO åbnet endnu et undervisningscenter under navnet Ilanthalir –  denne gang i landsbyen Maanikkappuram i Visuvamadu. En del af støtten hertil kommer fra Hr. Nithyananthavel Veluppillai, som har doneret penge til minde for hans afdøde hustru. Hr. Nithyananthavel Veluppillai bor i Danmark. Undervisningscentret tilbyder gratis undervisning til elever, der kommer fra fattige levevilkår. VBVO har allerede åbnet den første Ilanthalir Undervisningscenter i Oddusuddaan. Ilanthalir i Visvamadu er således den anden i en række af 3. Det sidste  bliver opført i  Amparai og er snart åbningsklar.

B1På nuværende tidspunkt har Ilanthalir Undervisningscenter i Visuvamadu tre unge, lokale undervisere, som vil sikre relevant undervisning for elever fra 6.-10. klasse. I alt bliver 62 elever undervist. På skoleskemaet i centret er der sat fokus på at lære børnene tamilsk, engelsk, matematik, naturvidenskab og historie.

B3Åbningsceremonien blev markeret med dans og taler fra flere fremmødte og lærere fra Ilanthalir. ”Vi takker VBVO af hele vores hjerte for at have givet børnene i denne gamle landsby muligheden for at lære”; sådan lød talen holdt af fredstaleren P. Maadasaamy.

På forældrenes vegne holdt fru T. Suganthy tale, hvori hun takkede VBVO for, at have givet hendes landsbysbørn muligheden for at blive undervist, eftersom mange af børnene var nødsaget til at stoppe halvvejs i deres skolegang, alene pga. fattigdommen.

DSC_0008

DSC_0002

DSC_0006

DSC_1333

Fru Isaignanavathy, en stor ildsjæl og humanist, har valgt at stille sin ejendomsgrund til rådighed for dette undervisningscenter og for børnenes fremtid. Under åbningsceremonien fremlagde hun også VBVO’s andre støtter i landsbyen Maanikkappuram; bla. at VBVO månedligt støtter 20 børns uddannelse i landsbyen, som enten har mistet deres far eller begge forældre. Hun fortalte også om, hvordan VBVO også gav medicinsk støtte til Nanthan Muthukumar, én af landsbybeboerne, samt hvordan folk i udlandet i forbindelse med deres fødselsdage eller mindeværdige dage via VBVO giver mad og andet til børn på forskellige skoler og børnehaver.

DSC_1340

DSC_0001

Læreren A. Thavakkumar fra Ilanthalir og Fru Isaignanavathy påpeger i deres taler til åbningsceremonien, at forældrenes støtte og elevernes vilje er det primær og altafgørende faktor for udviklingen af elevernes viden og opretholdelse af undervisningscenteret. De håber også, at eleverne altid vil huske at hjælpe andre mennesker i nød, som de bliver hjulpet på vej af VBVO.

B4

Ligesom de andre Ilanthalir projekter, så går VBVOs støtte til at aflønne lærerne, til forbedringer af bygningerne samt til skolematerialeudgifter for børnene. Såfremt i som medlem eller som følger af VBVO ønsker at støtte Ilanthalir i Visvamadu, kan I tage kontakt til VBVO via vores email info@vbvo.dk.

Categories:

Tags:

Comments are closed