Familien Vijayarasa er bosiddende i Vaddukoddai på Jaffna halvøen. Familiens overhovedet Hr. Tharmalingam blev  myrdet af ukendte gerningsmand tilbage i 2006. Siden hen har moderen Fru Kichchi som ene forsørger arbejdet hårdt for at få daglig- dagen til at fungere med hendes 4 døtre. I dag har alle døtrene universitetsuddannelser, men ingen arbejde. Derfor tilbød famili-en med de 4 søskende som undervisere eftermiddags undervisning til børn i byen og nærområdet.

Familien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undervisningen foregår i dag i hjemmet hos familien, hvor der er meget begrænset plads til de i alt 92 børn, som i løbet af ugen kommer forbi efter skoletiden. Derudover har familien ikke haft råd til at få etableret strøm til huset. Det betyder, at undervisningen om aftenen foregå med stearinlys. Familien har heller ikke fået repareret deres brønd. Børnene har derfor begrænset mulighed for vand i undervisningstimerne.

Udhus_Før

Brønd

Med fokus på de 92 børn som kun bliver bedre i skolen af eftermiddagsundervisningen og for at give familien Vijayrasa og specielt de 4 søskende et skulderklap valgte VBVO at hjælpe familien med at bedre forholdene.

VBVO har sørget for at få etableret et udhus til familien, så undervisningen fremover kan foregå her. Derudover har familien fået etableret strøm til huset, så der er elektrisk belysningen om aftenen når undervisningen foregår. Familiens brønd er desuden blevet renoveret og der er monteret motor til brønden. Vand kan nu tappes fra vandrøret når som helst.

Udhus_Under

Udhus_Efter

Brønd_Under3

Brønd_Efter

Trods tragedien med familiens overhoved tilbage i 2006, så har familien Vijayarasa formået at komme videre med succes og hjælper i dag 92 børn med at blive bedre i skolen. Hårdt arbejde af moderen for at give hendes 4 døtre en uddannelsen har været nøglen til det liv, de har i dag. Og netop en god uddannelse er hvad de 4 døtre i dag forsøger at forberede de 92 børn til.

Børn_VBVO

AFslutningbrev

Categories:

Tags:

Comments are closed