Et af VBVOs fokusemner er uddannelse. VBVO betragter det at give uddannelse til børn som en meget vigtig opgave. Årsagen er, at det er én af mulighederne til at komme ud af de sociale trænger kår, som børnene med deres familier har oplevet gennem flere generationer. Derudover er uddannelse med til at gøre børnene til en mere dannet generation, hvilket er med til at styrke sam-fundsudviklingen i den rigtige retning.

VBVO fik i forbindelse med det årlige velgørenhedsarrangement annonceret, at vi vil arbejde på oprettelse af et undervisnings-center på Sri Lanka. Vores første undervisningscenter af denne slags er nu i fuld drift i byen Oddusuddan i Mullaitivu District.

MAP_Oddusuddan

Vores samarbejdspartnere på Sri Lanka pointerede under vores research arbejde, at byen trængte til et undervisningscenter. Undervisningscenter af denne slags, de såkalte ”tutions”, hvor undervisningen typisk foregår  efter skoletid samt i weekenderne, er en del af den undervisningsform, som eksisterer på Sri Lanka. Manglen på et sådant undervisningscenter har medført, at børnene fra Oddusuddan og omegn i gennemsnit får lavere karakterer end andre børn, hvilket bevirker, at mulighederne for videregående uddannelser på universiteterne er begrænsede for disse børn. Og af samme grund er uddannelsesniveauet blandt de tamilere, som bor i Oddusuddan i dag, lav.

 Skilt_Isolerert

Undervisningscenteret har fået tildelt navnet ILANTHALIR, som på dansk kan oversættes til ”unge spirer”. Centeret består af 6 ”hytter” med tilhørende tavle samt bord/stole. Centeret administreres af én bestyrelse på 5 frivillige unge mænd, som VBVO løbende har kontakt med. Undervisningen er gratis for børnene, men bestyrelsen har i samråd med VBVO udført vejledninger for tilstedeværelse samt forberedelse. Børnenes forældre har tillige fået disse informationer. VBVO sørger for at støtte projektet løbende, så bestyrelsen kan aflønne de lærere, som er nødvendig for at holde centeret kørende

Undervisnings1  Undervisnings3

I alt får 219 elever fordelt fra 4. klasse til 11. klasse aktuelt gratis undervisning ved ILANTHALIR undervisningscenter. Undervisningen gives af kvalificerede lærere i 5 forskellige fag: tamilsk, engelsk, matematik, historie og naturvidenskab.

I forbindelse med rekruttering af lærere til ILANTHALIR undervisningscenteret var kvalifikationerne utilstrækkeligt blandt de bosiddende i Oddusuddan. De fleste af lærerne kommer således fra Jaffna halvøen, hvor de selv har andre faste beskæftigelser. Der er lidt over 100 km fra Jaffna by til Oddusuddan – en køretur på ca. 2 timer. Pga. disse forhold foregår undervisningen primært i weekenderne ved ILANTHALIR lige nu. Se skema for henholdsvis 7. samt 11. klassetrin.

Antal_Elever_Fordeling Navne lære

Herudover har ILANTHALIR undervisningscenter to lokale undervisere til at undervise eleverne fra 4. klasse. Disse elever får separat undervisning, da man ved afslutning af 4. klasse skal til en ”stipendieeksamen” på Sri Lanka. De elever der klarer sig bedst får tildelt stipendier fra den srilankanske stat. I alt bliver 30 elever undervist af 2 lokale undervisere, som begge er universitetsuddannet. 

Skema_7_Grade

Skema11_Grade

ILANTHALIR undervisningscenter i Oddusuddan er et af VBVOs større projekter, som vi håber at vi kan holde kørende i mange år frem.  For det første, er det kun blevet til pga. vores velgørenhedsarrangement Thiththikkum 2015. Derfor håber vi på, at alle de frivillige sjæle, som har støttet op omkring Thiththikkum 2015, glædes ved at se, at ILANTHALIR netop er blevet til pga. deres engagement og sved.

For det andet, så skal VBVO løbende støtte projektet for at centeret kan holdes kørende. Det vil derfor være en stor hjælp, såfremt vi kan få flere medlemmer, men også flere frivillige bidragsydere, som synes at dette projekt er værd at støtte. Mht. til det sidste kan vi glædeligt nævne familien Ragavan fra Danmark, som har valgt at støtte projektet ved at yde løbende bidrag svarende til udgifterne til stipendieklassen.

Vi vil i forbindelse med dette indlæg også meddele vores medlemmer og bidragsydere, at VBVO arbejder aktuelt på at få endnu et ILANTHALIR undervisningscenter op at stå. Nærmere information følger.

Categories:

Tags:

Comments are closed