VBVO har i samarbejde med Århus Tamilsk Skole allerede sidste år indledt et projekt for at hjælpe børn på Sri Lanka med deres uddannelse. Projektet går ud på, at to ”uddannelsesstøtter” med erfaring i arbejde med børn, ”holder” øje med hvordan det går med børnenes uddannelse og hvorledes deres indlæring kan optimeres. Projektet bliver udført gennem én af VBVOs samarbejdspartner på Sri Lanka.

Uddannelsesstøtterne arbejder løbende med børnene og deres omgivelser, dvs. ikke alene skolen, men også efterundervisning og deres forældre. De taler med forældrene og lærerne og får på denne måde et samlet billede af, hvilke forhindringer børnene har i deres dag, som de skal overkomme før deres indlæring bliver optimalt. Når problemet evt. problemerne er fundet, forsøger man at løse disse i samarbejde med de relevante personer.

Billede_4 Billede_2

73

Der bliver udført månedlige rapporter omkring, hvorledes arbejdet forløber. Her er den seneste opdatering, som uddannelsesstøtterne: T. Tharshini og P. Nithya har udført:

  • En af hovedtingene som hjælperne har sørget for er ekstra undervisning til forældreløse børn, samt børn som lever under dårlige vilkår. Udover undervisning i de grundlæggende fag, er der også sørget for IT- undervisning fire gange i ugen i sommerferiemånederne.
  • Op til terminsprøverne har børnene også fået en del ekstra undervisning, og personer som donerer penge til børnenes uddannelse samt skolerne, som børnene til hverdag går på, bliver informeret om, hvordan det er gået for børnene, og hvad der kan gøres bedre.
  • Forældrene og børnepasserne er også blevet kontaktet af disse to hjælpere og blevet informeret om, hvordan og hvorledes tingene foregår i undervisningen.
  • Udover at have haft en samtale med forældrene og børnepasserne, sørgede disse uddannelsesstøttere for en samtale med skoleinspektørerne og lærerne fra de forskellige skoler, som ikke blot handlede om forbedring af uddannelse, men også de basale ting, som f.eks. elevernes fremmøde, opførsel, sport osv.

2

Navnene på skolerne, som de involverede eleverne til hverdag går på:

–       J/ Urumpirai Aanthirothaya Vidyalayam

–       J/ Kondravil Ramakrishna Maha Vidyalayam

–       J/ Urumpirai Saiva Tamil Vidyalayam

–       J/ Urumpirai Hindu College

–       J/ Vayavilan Madhya Maha Vidayalayam

–       J/ Vayavilan Sri Velupillai Vidayalayam

–       J/ Kondavil Maha Vidayalayam

1

Hver måned har de også fået tjekket op på om pengene, som børnene modtager er blevet brugt fornuftigt til uddannelse og for det noteret, således at vi som donorer kan følge med.

Og til allersidst arbejder de bl.a. på, at 3 børn som har lang vej til undervisning har transport i form af cykel.

VBVO takker Århus Tamilsk Skole for deres donation, som har gjort, at ovenstående projekt har været muligt.

Categories:

Tags:

Comments are closed