VBVO er startet på et nyt projekt. Projektet skal hjælpe endnu flere børn til skolegang uden afbrydelser pga. økonomiske trængsler.

Mange af jer kender allerede vores ”VBVO fadder ” projekt, hvor flere af vores medlemmer støtter et barns uddannelse med månedlig bidrag. Det nye projekt er et led i samme koncept, men her det foreninger/organisationer her i Danmark, som støtter en gruppe børn på Sri Lanka.

Dette projekt er første omgang startet med 30 skolebørn, som alle påvirkes af familiens økonomiske problemer. Mange af børnene har kun én forælder til at forsøge og mange af dem har mange søskende. Lønnen fra alene moderen eller faderen er ikke tilstrækkelig til at dække alle familiens behov og derfor går det ud over børnenes uddannelser. Nogle af børnene går i skole uden at medbringe alle skoleredskaber, mens andre ligefrem mangler skoleuniform og derfor er forhindret i at deltage i undervisningen. Mange af børnene har ikke mulighed for at deltage i aftenundervisning som deres jævnaldrene, da den form for ekstra undervisning oftest er forbundet med en udgift. Disse forhindringer gør, at børnene kommer bagud i forhold deres skolekammerater, og hvis problemerne ikke bliver løst, ender mange af disse børn i bunden af samfundet.

DSC04686 DSC04704

DSC04722 DSC04724

VBVO har i samarbejde med vores partnere på Sri Lanka udvalgt en hel række børn, som alle trænger til økonomisk støtte for, at deres skolegang bliver optimal. Foreløbigt har 3 tamilske organisationer her i Danmark valgt at støtte i alt 30 børn med et månedligt bidrag pr. barn på 65 danske kr.

De tre organisatione er alle tamilske. To af organisationer har lokaladresse i Herning og Ikast samt det 3. hedder Pulanpeyar Velanai Makkal.

Den 5. oktober 2014 blev projektet sat i værk på Sri Lanka med et møde. Til mødet deltog de 30 skoleelever, deres forældre eller værger samt repræsentanter fra VBVOs samarbejdspartere. Mødet omhandlede dels formålet med projektet, hvor støtten kom fra, samt hvad eleverne og forældrene kunne forvente. På mødet blev der desunden givet en bankbog til hvert af de 35 børn, hvor bankbogen var udstedt i elevernes og deres forælder/værgers navn. Hver måned vil støtten blive overført til børnenes konto, som de skal bruge i forbindelse med deres uddannelse.

DSC04695 DSC04754

I VBVO er vi rigtig glade for, at dette projekt er sat i gang. Det vil gavne flere børn til at få en uddannelse. Vi vil også takke de organisationer, som har taget ansvar for de 30 børn. VBVO har modtaget takkebreve fra alle 30 børn, som vi har videresendt til organisationerne. Her beskrives børnenes situationen af dem selv og deres takkenemmelighed for støtten.

VBVO håber på, at endnu flere organisationer vil tilslutte sig dette projekt og støtte børnene til en nemmere og lysere fremtid.

Thanks_Letter_EX

 

Categories:

Tags:

Comments are closed