Så er vi i VBVO tilbage med en opdatering på vores såkaldte “livelihood”-projekt, hvor vi har doneret penge til ti kvindelige forsørgere af hårdt ramte børnefamilier i Achchuveli-området. Målet med donationen (30000 rupees per familie) er at give familierne, som lever under fattigdomsgrænsen, den nødvendige startkapital, så de kan opstarte et erhverv og med tiden blive selvforsørgende og forbedre deres levekår.

5

Projektet er som nævnt i et tidligere indlæg et direkte resultat af vores velgørenhedsarrangement Thiththikkum, som blev afholdt med stor succes tidligere på året. Således er en del af overskuddet fra Thiththikkum gået til dette projekt, og nu kan vi med stolthed berette om projektets fremskridt.

Siden sidst har alle ti familier opstartet et valgfrit erhverv – nogle har valgt kvægopdrætning, mens andre har valgt landbrug. Nogle familier er allerede begyndt at tjene penge på deres erhverv og få økonomisk overskud herfra, mens andre ikke har opnået nogen indtjening endnu, men har forventninger om at opnå det inden for den nærmeste fremtid.

Her er en oversigt over de ti kvinder, som er en del af projektet:

Navn Erhverv Yderligere information
A. Nirosha Opdrætning af køer Kvinden bor sammen med sin mand, som har mistet synet på det ene øje, og sine to børn. Hendes mand udfører ufaglært arbejde.De har brugt donationen på 30000 rupees, samt deres egne penge (8000 rupees) på at investere i en malkeko med en kalv. De malker ca. 4-5 liter mælk hver dag, som de sælger. Herfra opnår de et dagligt overskud.
T. Sivakolundhu Opdrætning af får Kvinden bor sammen med sin mand og sit multihandicappede barn. Manden udfører ufaglært arbejde inden for landbruget.De har investeret i tre får, hvoraf to er drægtige, og et får har et lam. Pt. bruger de mælken fra det ene får til eget brug, men forventer at kunne opnå en indtjening snart, når de to andre får har født.
S. Uthayakumari Landbrug Kvinden bor med sin mand og fire børn, hvoraf en søn har særlige behov.Familien har valgt at dyrke gulerødder og løg og har allerede opnået en god høst fra løgene, som de har solgt og opnået overskud fra.  De har beholdt nogle løg med henblik på at kunne så dem. Desuden forventer de snart at kunne høste gulerødderne.
T. Rajanakumari Landbrug Kvinden bor sammen med sin mand og sine tre børn.De har valgt at investere pengene fra donationen i at dyrke løg, som de allerede har høstet og solgt og opnået økonomisk overskud fra. De har gemt nogle løg, så de kan så dem og herved sikre sig fremtidige indtægter.
S. Sobika Landbrug Kvinden bor sammen med sin mand og sine tre børn. Før familien modtog ovennævnte donation, havde de selv taget et lån med renter i banken og dyrket løg. Høsten slog dog fejl pga. bl.a. for meget regn. Dette resulterede i, at familien led store økonomiske tab.Donationen fra VBVO har de valgt at bruge på at dyrke løg, og da der var en god høst, har de solgt løgene og opnået et økonomisk overskud. De har gemt nogle løg med henblik på at kunne så dem. Herfra forventer de at kunne opnå lignende indtægter i fremtiden.
K. Kavithani Opdrætning af køer Kvinden bor sammen med sin mand og sine tre børn. Hendes mand er en ufaglært arbejder.De har købt en drægtig malkeko, og selv om de lige nu ikke har nogen indtægter fra den, forventer de i fremtiden at kunne tjene penge, når koen har født, og de kan sælge mælken fra den.
J. Arulthini Opdrætning af køer Kvinden bor sammen med sin mand og sine to børn.Donationen investerede de i en malkeko, og i starten kunne de malke store mængder mælk fra den og havde gode indtægter herfra. Efter et stykke tid faldt koens mælkeproduktion dog, hvorfor de valgte at sælge koen og i stedet købe en anden drægtig malkeko. Når denne ko har født, forventer de at kunne sælge mælken fra den.
S. Kajenthi Opdrætning af køer Kvinden bor sammen med sine forældre og søskende.De investerede donationen i en drægtig malkeko, som nu har født. De malker ca. 5 liter dagligt fra koen, som de sælger til bl.a. mejerier. Herved har de opnået et økonomisk overskud fra deres erhverv.
 T. Vijayamalar Opdrætning af køer Kvinden bor med sin mand og sine to børn. Hendes mand er ufaglært arbejder.Familien har købt en drægtig malkeko. Lige nu har de ikke nogen indtægter herfra, men når koen har født, forventer de at kunne sælge dens mælk og tjene penge, samt at bruge noget af mælken til eget formål.
A. Selvarani Landbrug Kvinden bor sammen med sin mand og sine tre børn.De har investeret donationen i at dyrke løg, som de har opnået en god høst fra. Herfra har de beholdt nogle løg, som de vil så, og resten af løgene har de solgt og opnået en god indtjening for.

Categories:

Tags:

Comments are closed